Bastur

Bastur i naturträ

Tänk dig att ha en bastu precis utanför i trädgården. Då kan du slå på den och njuta av den behagliga värmen i bastun precis när du känner för det – och du bestämmer om du vill dela bastun med någon. Du kan ha en klassisk bastustuga eller en bastutunna beroende på vad du gillar. Våra populära utomhusbastur är gjorda av hållbar och naturlig nordisk gran. Hela idén med att använda värme för avkoppling och kontemplation går tillbaka tusentals år. Att använda ett ångande varmt rum för avkoppling och lindring av ömma muskler har använts av människor över hela världen. Som du kanske vet kommer ordet "sauna" från finska där vi hittar ordet i skrift för första gången år 1112. "Sauna" är faktiskt det enda finska ordet som har hittat sin väg in i det engelska språket och vidare. Ordet betyder helt enkelt 'bad' eller 'badhus' och ofta kombineras ett bastubesök med ett dopp i en sjö eller liknande.

Vackra bastur för avkoppling och för att lindra ömma muskler

En varm bastu är en stor lyx om du uppskattar den rogivande värmen. När du känner hur din hudtemperatur stiger och pulsen ökar då din kropp värms upp och hjärtat börjar pumpa. Du kommer snart att börja svettas och en behaglig känsla av avslappning sprider sig genom kroppen. Som du kanske redan vet kommer tiden som tillbringas i en bastu att ge dig en underbar känsla av glädje när de endokrina körtlarna påverkas. Att ha en bastu i trädgården innebär kvalitetstid efter jobbet eller just när du känner för det. När du kommer hem efter en stressig dag på jobbet eller har tränat och har ont i musklerna kommer din kropp att älska att besöka din alldeles egna bastu i trädgården.

En elegant träbastu gör stor skillnad

Om du har några kvadratmeter någonstans i trädgården har du plats för någon av våra eleganta träbastur. Du kan ha en bastutunna eller en klassisk bastustuga. Båda basturna är i naturlig och hållbar nordisk gran. De olika typerna av träbastur kommer att se bra ut var som helst i din trädgård, och du kommer att få oändliga timmar av avkoppling och njutning. Du kan ha en träbastu med ett eller två rum och andra egenskaper. Att ha en egen bastu gör det möjligt att unna dig lite kvalitetstid när du än vill. Släpp stressen och ömma muskler och njut i någon av våra vackra träbastur.

Välj bastuaggregatet som du gillar

Observera att våra bastur kommer utan det nödvändiga bastuaggregatet. Aggregatet måste beställas separat tillsammans med bastun eller när du vill. Som du vet är bastuaggregatet det som får magin att hända i en bastu. Du kan beställa ett klassiskt bastuaggregat i rostfritt stål eller så kanske du föredrar något lite mer avancerat – som vårt aggregat i form av en vattendroppe hängande på väggen. De viktiga bastustenarna ingår för båda typerna av aggregat. Observera att du behöver en elektriker för att koppla in bastuaggregatet.