Fördelar med krukor i polyeten

Fördelar med krukor i polyeten

När du tänker på krukor tänker du först och främst på traditionella terrakottakrukor av lera. Under senare år har ett nytt material dock fått fäste på marknaden. Polyeten är namnet på detta material och det är perfekt som råmaterial för krukor.

Man kan säga att krukor i polyeten är imitationer. När du kommer riktigt nära och känner med fingrarna över materialytan kommer du märka att materialet skiljer sig från lera. Men, polyetenkrukor är ett utmärkt alternativ till lerkrukor.

Här är fem skäl:

1) Krukor i polyeten är billigare än lerkrukor. Om du är prismedveten (och de flesta av oss är det) men ändå vill njuta av växter i utomhuskrukor, är polyetenkrukor ett smart och prisvärt alternativ.

2) Polyeten är stöttåligt. Krukan kommer inte gå sönder om du råkar tappa den. Den kommer inte att splittras som en lerkruka. Polyeten har böjliga och fjädrande egenskaper som liknar plast.

3) Krukor i polyeten tål extrema temperaturer mellan -50 och 60⁰C. Du behöver inte flytta krukan när vintern kommer, såvida du inte bor på månen.

4) Krukan tål UV-ljus och bleks inte även när den utsätts för direkt solljus under hela sommaren.

5) Krukan väger bara 1/10 av traditionella terrakottakrukor. Polyeten är ett supertåligt, flexibelt, men också lätt material. När du ska renovera terrassen, behöver du inte längre hyra en kran för att flytta runt dina krukor.

Fördelar med krukor i polyeten

Det finns många fördelar med att använda dem. Läs om fördelarna med att använda krukor här.

Du kan också kolla in utbudet av polyetenkrukor som vi säljer i vår butik. Se våra krukor här.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *