Campingtält för många olika ändamål …

Campingtält för många olika ändamål ...

Campingtält varierar i storlek, pris och funktionalitet. Hos Dancover är vårt mål att leverera campingtält för många olika ändamål – för campingentusiaster, och för barnfamiljer som bara behöver ett tält till trädgården eller till en utflykt med skolan eller dagis utan att behöva spendera en massa pengar. Det är därför Dancover har ett brett utbud av campingtält i olika prisklasser och med olika grader av funktionalitet. Hos Dancover kan du hitta många högkvalitativa campingtält till ett mycket rimligt pris så att du får mest valuta för pengarna – även när du vill ha välkända varumärken med hög hållbarhet och flexibilitet. När du vill ha ett enkelt tält till trädgården eller en enda utflykt finns det många möjligheter att hitta ett fynd och spara pengar. Välj från ett av Dancovers egna varumärken eller välkända varumärken som Outwell och Coleman.

Campingtält och hydrostatiskt tryck
Du kan hitta campingtält i många olika storlekar med många olika funktioner. Tälten skiljer sig också åt när det gäller tålighet mot vatten. Du kan ta reda på hur vattentätt ditt campingtält är genom att titta på en term som kallas hydrostatiskt tryck. Det hydrostatiska trycket är mängden vatten i millimeter som en kvadratcentimeter av duken kan motstå innan vattnet bryter igenom. Ju högre denna siffra är desto mer vatten kan duken motstå. Om det hydrostatiska trycket är över 1.500 mm, så är en duk ansedd som vattentät men det finns en enorm skillnad mellan att ha direktkontakt med materialet eller inte. För att se till att ditt nya campingtält är vattentätt måste tältet bestå av ett inre rum och ett yttertält som måste hållas isär. Om yttertältets hydrostatiska tryck är 3.000 mm eller mer kommer det att klara av de flesta regnväder. När det gäller golvskyddet i ett campingtält bör det hydrostatiska trycket vara cirka 10.000 mm eftersom trycket på materialet är så mycket högre jämfört med yttertältet.

Regn och kondens är inte samma sak!
Campingtält kan bli lite fuktiga på insidan, men det är ofta kondens. Kondens är som dimma på en fönsterruta och är svårt att undvika helt. Kondensen kommer att vara större när mat förbereds inne i campingtältet, när flera personer är inne i tältet under en längre period, det vill säga på natten eller om du hänger kläder på tork inuti tältet. Samma sak gäller om du har monterat campingtältet på fuktig mark eller om du precis kommit in från en vandring med hög puls, och andas tyngre än normalt. Kondens kan begränsas genom regelbunden ventilation och vädring av tältet. Du är alltid välkommen att kontakta kundtjänsten hos Dancover om du har några frågor angående campingtält eller andra relaterade ämnen.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *