Båttält: Hur du gör din båt redo för vinterförvaring

https://www.dancovershop.com/se/products/baathallar.aspx

Det är alltid en bra idé att ta hand om din båt både under sommaren och på vintern. Dancover har några högkvalitativa båttält där du kan förvara din båt under vintern och mer när du behöver ha den i ett robust tält för skydd under den tiden då du inte använder fartyget. Till skillnad från din bil, som har tillverkats för användning året runt, har din båt många fler utsatta delar som kommer att korrodera med tiden. Om du inte täcker och skyddar din båt under vintern kan det kosta mycket pengar för reparationer. Våra båttält kan skydda din båt mot väder och vind under vintern, men du måste göra båten redo för förvaring. Vi har samlat några råd om hur du förbereder en båt för vinterförvaring. Följ listan så att din båt är väl skyddad och redo för den nya säsongen nästa år. De flesta av Dancover båttälten är så stora att du kan utföra en viss del av vinterförberedelserna inne i tältet.

Båttält för vinterförvaring – checklista för att förbereda din båt för förvaring

Ta först ut din båt på årets sista tur och kontrollera om motorn går smidigt. Leta efter eventuella skador någonstans på fartyget. Kör sedan tillbaka och töm båten. Ta ut den ur vattnet och töm länsen, vattentankarna, huvudet, rören och kranarna. Tillsätt frostskyddsmedel i läns- och vattentankarna för att förhindra frysning. Rengör sedan båten noggrant med tvål och vatten både på insidan och utsidan. Ta bort allt växtliv och rankfotingar från skrovet. När du har rengjort båten, låt allt torka helt. Beroende på vilken typ av båt du har, applicera ett lager vax på skrovet och polera jämnt.

Båttält för segelbåtar och motorbåtar

Anpassa motorn för vinterförhållanden och smörj rörliga delar. Avlägsna och ladda batteriet. Förvara batteriet på en varm, torr plats. Ta sedan bort allt som inte ingår i båten såsom flytvästar, brandsläckare och nödbloss. Avlägsna om möjligt organiska material såsom tyg och läder för att förhindra mögel. Våra båttält är stora, vattentäta och robusta, men temperaturen och luftfuktigheten kommer att överensstämma med utsidan. Överväg att försegla avgasportar med silvertejp för att förhindra att skadedjur tränger in.

Båttält, båtramar, vagnar och ställ

Montera din båt på stöd med fören vinklad lite uppåt för att säkra dränering. Förvara inte din båt på ett släp under vinterförvaringen eftersom däcken och bäringen kan slitas ut över tiden. Kontrollera båten då och då och se till så att överdraget är utdraget så att vatten inte kan samlas ovanpå båttältet och göra så att strukturen kollapsar vid för mycket vatten. Vid kraftig snö, se till att ta bort snön från tältet. Har du frågor om vårt urval av båttält och andra produkter för vinterförvaring av din båt, kontakta våra experter via telefon, e-post eller chatt.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *