Stadsodling för grön och hållbar livsstil

https://www.dancovershop.com/se/products/mini-vaexthus-drivbaenkar.aspx

Stadsodling har blivit trendigt hos människor överallt som bryr sig om miljön. Konceptet är ganska enkelt – att odla mat precis där du bor, även mitt i en storstad. Vi kan alla köpa ekologiska frukter och grönsaker i mataffären. Således är det idag inte en fråga om behov som det var under andra världskriget när människor hade trädgårdar i städerna. Det är av det stora nöjet att se saker växa som inspirerar människor att starta ett stadsodlingsprojekt. Samtidigt vet du att projekt såsom stadsodling också hjälper till att spara på Co2-utsläpp eftersom du inte behöver transportera grönsakerna halvvägs runt jorden. Dessutom kan du äta färsk, ekologisk mat utan bekämpningsmedel och på så sätt hjälpa miljön. Stadsodling kan också vara ett socialt projekt om du skapar en trädgård tillsammans med vänner och grannar.

Att odla ekologisk mat tillsammans med andra

Magin med stadsodling är att du kan odla nästan vad som helst så länge du har god jord, friska växter, mycket vatten och solsken. Vi erbjuder några av produkterna som hjälper dig att hålla igen jorden och mer på balkongen, på takterrassen eller någon annanstans, mer eller mindre. Du kan ha pallkragar, miniväxthus, lean-to växthus, plantskolor och drivbänkar. Alla våra produkter för stadsodling är tillverkade av högkvalitativa material som är solida och hållbara. Antag att du bor i staden och ordnar en gemensam trädgård där du behöver plats för många växter. I så fall kan vi leverera alla typer av växthus som passar projektet – från små växthus till professionella växthus där du kan odla alla typer av växter för många människor.

Tunnelväxthus för en mer mobil uppsättning

Stadsodlingsprojekt måste ibland vara lite mer flexibla än en vanlig trädgård där du bor och odlar saker år efter år. Om du sätter upp ett stadsodlingsprojekt på en tom tomt i staden eller får producera något i samhällsparken får du kanske bara göra det en enda säsong. Då kan vi rekommendera våra lättviktiga tunnelväxthus som är överkomliga, lätta att montera, har utmärkta tillväxtförhållanden – och kan tas ner efter sommaren och snabbt flyttas till en annan plats. En populär DIY-lösning är att bygga en ram för ett växthus och täcka den med vår robusta och hållbara växthusplast. Växthusplasten kommer på rullar för att göra den enkel att använda. Har du frågor om våra olika produkter för stadsodlingsprojekt, ring oss, mejla oss eller använd vår chatt. Kika på de många produkterna för stadsodling här: https://www.dancovershop.com/se/products/mini-vaexthus-drivbaenkar.aspx

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *