Gör ditt växthus redo inför den nya säsongen

https://www.dancovershop.com/se/products/vxthus.aspx

För att du ska få ut det mesta av ditt växthus måste du lägga ner lite arbete på att göra växthuset redo för den nya säsongen. Då kan du njuta av alla underbara blommor, frukter och grönsaker hela sommaren. Oavsett om du har ett litet växthus eller ett stort växthus, ett växthus med glas- eller polykarbonatfönster så börjar du med att tömma växthuset helt så du får plats att arbeta. Har du ömtåliga blommor eller växter som inte går att flytta så får du helt enkelt arbeta dig runt dessa hinder när du städar växthuset. Du kan täcka växterna med presenning eller liknande så att de inte stänks med tvålvatten eller desinfektionsmedel. Ta bort gamla vissna växter och släng dem på komposten. Om det har förekommit skadedjur eller sjukdomar, överväg att bränna resterna eftersom skadedjur, sjukdomar och virus kan överleva inne i den skyddade miljön i växthuset.

Använd miljövänlig tvål och desinfektionsmedel

Börja med att ta fram en hink med varmt tvålvatten och skölj av hyllor, krukor och planteringskärl. Vi rekommenderar att du använder ett miljövänligt trädgårdsdesinfektionsmedel för att rengöra planteringskärl och andra behållare, men se till att du sköljer dem innan du börjar fylla på färsk jord i dem. Sedan putsar du fönstren i växthuset då det kan växa alger och mögel där. För mycket tillväxt på fönstren kan minska ljuset inne i växthuset, vilket försämrar tillväxtförhållandena i allmänhet. Se till att rengöra alla springor runt alla fönsterrutor.

Kontrollera om det finns skador på växthuset

När du förbereder ditt växthus för den nya säsongen, var noga med att kolla efter eventuella skador i ram, fönster och grund. Det är så mycket lättare att laga saker nu när växthuset är mer eller mindre tomt. Om du upptäcker spruckna fönsterrutor är det nu du ska byta eller reparera dem. Spruckna glasrutor kommer att låta värme komma ut och vatten sippra in. Polykarbonatfönster kan vara starkare än klassiskt glas, men vi rekommenderar ändå att du behåller den typen av material du har när du reparerar växthuset. Har du ett växthus där fönstren fästs med klämmor? Kontrollera alla klämmor och se till att de sitter på plats. Kontrollera också skarvarna på ramen samt muttrarna och bultarna. Är allt tätt? Om du upptäcker rost kanske du vill byta ut de korroderade delarna.

Basen måste vara plan och stabil

Om växthusets bas har sjunkit eller spruckit kan växthuset börja luta. För det första kan dörrarna och fönstren få svårt att fungera ordentligt, men så småningom kan hela växthuset skadas. Kontrollera grunden eller basen på ditt växthus och reparera eller fixa den om du upptäcker några problem. Letar du efter ett nytt växthus? Ta en titt på vårt omfattande utbud här: https://www.dancovershop.com/se/products/vxthus.aspx

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *