Carportar i trä

Robusta carportar för att skydda din bil

Det är helt enkelt en härlig känsla att kunna parkera på en skyddad plats varje gång man kommer hem – eller där man valt att sätta upp sin carport. En carport är en enkel struktur, men den kommer att göra mycket för att skydda din bil mot väder och vind. Vi erbjuder carportar i underhållsfri metall eller i massivt nordiskt trä. Med en elegant carport av hög kvalitet kan du parkera din bil och glömma regn, snö och skadliga UV-strålar. Du parkerar bara bilen i carporten, så är den redo nästa gång du behöver den. Särskilt på vintern kan du spara tid på att ta bort snö och is från fordonet. På sommaren värms bilen inte lika mycket som när du lämnar den i direkt sol. Du kan placera de fristående carportarna nästan var som helst då design och stil på de olika carportarna går bra ihop med de flesta typer av hus: både gamla och nya. Du kan ha carportar i neutrala färger, i naturträ eller i nästan vilken färg du vill om du målar den själv.

Carportar i naturträ eller underhållsfri metall

Du kan få moderna underhållsfria carportar i pulverlackerad aluminium med UV-beständigt polykarbonattak. Polykarbonatplattorna i taket är nästan okrossbara och håller i många år. Carportarna är lätta att montera, men arbetet kommer att kräva minst två personer. När du har monterat och fäst carporten behöver du inte tänka på underhåll – ingen röta, rost eller flagning här. Någon gång kan carporten behöva städas, men då är det bara att använda en trädgårdsslang och en mjuk borste.

Klassiska carportar i nordiskt trä

Din carport levereras som ett prefabricerat monteringsset – detta inkluderar carportarna av nordiskt trä. Ni måste vara minst två för jobbet eftersom vissa delar är tunga. När du har fått carporten följer du bara den medföljande manualen. Om du har beställt en carport i naturträ behöver du använda ett träskydd av god kvalitet så snart som möjligt efter monteringen för att skydda träet och hålla carporten i nyskick i många år. Använd ett transparent träskydd om du vill behålla träets naturliga utseende – eller använd din favoritfärg.

Använd carporten för flera andra syften

Förutom det självklara – att parkera en bil i carporten – kan du använda strukturen till många andra saker under året. På sommaren kan du använda carporten som skydd över ett matbord, ett loungeområde, lekhagen eller kanske en jacuzzi. Carporten kommer även att fungera som skydd för cyklar, en liten båt och annat. Vissa väljer att dela upp användningen av carporten i säsonger. På vintern använder de carporten för att parkera bilen. På sommaren använder de carporten som altantak där de kan sitta i alla väder – i skuggan eller i lä för lite regn. Har du frågor om våra carportar i metall eller trä? Kontakta våra experter via telefon, e-post eller chatt.