Hönshus

Det perfekta hönshuset för nästan alla typer av trädgårdar.

Att ha ett hönshus med inhägnad ser fantastiskt ut i de flesta trädgårdar – och förser ägaren med färska, ekologiska ägg. Vårt inbjudande och charmiga hönshus fungerar bra i trädgårdar var som helst – i stadsträdgårdar eller någonstans ute på landet på en hobbygård eller liknande. Du kan ha 4-6 värpande fåglar i hönshuset så att du har en stadig tillgång av ägg under hela året beroende på vilken ras av höns du väljer. Överlag har intresset för att ha höns i trädgårdar ökat. Detta är kopplat till det allmänna intresset för ekologisk mat, egenproducerade produkter och ett hälsosamt liv. Förutom de färska ekologiska äggen tycker de flesta att det är roligt och lugnande att ha kycklingar och hönor precis utanför i trädgården. Barn kommer att älska de roliga djuren extra mycket, och kan titta på samt leka med dem i många timmar. Samtidigt kommer barnen att lära sig att ta hand om djur och se hur vi producerar mat och mer.

Hönshus med en inbyggd inhägnad för den perfekta atmosfären.

Dancover hönshuset har en inbyggd inhägnad så att fåglarna har utrymme att göra vad de gillar mest – skrapa i smutsen och ströva omkring. Huset har också en extern häckbox med två separata rum och en träbricka med zink som du kan dra ut för enkel rengöring. Hönshuset levereras komplett med stege, sittplatser och en skjutdörr för ventilation. Du måste själv montera DIY hönshuset, men det tar bara några timmar. Det är dock viktigt att ni är två som gör jobbet. Hönshusets dörr öppnas och stängs utifrån. Vidare är huset skyddat mot elementen tack vare taket som är täckt med robust asfalttakläggning. Behöver du mer utrymme för dina kycklingar och höns? Beställ vår inhägnadsförlängning på cirka 1x1,5 m. Inhägnadsförlängningen har en träram, en dörr och sidor samt topp i galvaniserad nättråd.

Gör hönshuset till en del av din nya livsstil.

Har du funderat på att ändra ditt sätt att leva – bara lite? Med ett hönshus från Dancover kan du börja ett nytt sätt att leva med ekologiska ägg och kanske också några hemodlade produkter. För att få ut det mesta möjliga av din trädgård eller mer kan du kombinera ett hönshus med ett av våra eleganta växthus. Du kan välja mellan ett stort antal växthus i många storlekar, mönster och material. Att ha ett hönshus och ett växthus skulle vara en förverkligad dröm för många människor. Många moderna familjer kan till och med ha plats i trädgården för både ett hönshus och ett växthus. Överväger du att ha höns i trädgården för första gången rekommenderar vi att du frågar någon som har provat det tidigare. Du kan också söka på nätet efter råd och fakta. Det är viktigt att du ser till så att kycklingarna och hönsen är väl matade och har utrymme att skrapa, äta, dammbada och göra de sakerna som de vill göra. Det blir jättekul att ha levande kycklingar och höns i trädgården – och färska ägg varje morgon!