Tents4Trees i samarbete med Eden Reforestation Projects

https://www.dancovershop.com/se/tents4trees.aspx

Genom vårt trädplanteringskoncept, Tents4Trees, har vi planterat nästan 80 000 träd i Zambia, Myanmar och Madagaskar – och siffran stiger fortfarande. Vi planterar ett träd för varje köp, så det blir bara fler och fler. Vi har precis inlett ett nytt samarbete med Eden Reforestation Projects som är en ideell icke-statlig organisation som arbetar i 11 länder och planterar nästan en miljon träd per dag. De återställer de olika skogarna så att naturen kan börja läka igen. Detta görs i nära samarbete med lokalsamhällen som får nya möjligheter att bli självförsörjande ekonomiskt och att förbättra sin hälsa samt utbildningsnivå.

Tents4Trees har valt att hjälpa till att plantera mangrover på Madagaskar

Madagaskar är en unik plats där de flesta av de primära skogarna har huggits ned – bara 10 % återstår! Detta påverkar också vilda djur, där 75 % av arterna enbart lever på Madagaskar. Vi har valt att hjälpa till att plantera mangrover eftersom förstörelsen av mangrovemynningarna längs kusten har fått lera att ta sig ner i havet, vilket förstör ett tidigare produktivt fiske och ökar kustsamhällenas sårbarhet för orkaner, tsunamier och översvämningar. Som tur är har Eden arbetat här sedan 2007, och enorma förbättringar går redan att se – men mycket arbete återstår fortfarande.

Mangroveträd kan lagra stora mängder CO2 

Mangrover skyddar inte bara kustlinjer från erosion, utan de skyddar också liv och egendom från extremt väder. De vackra kustskogarna fungerar som plantskolor för fisk och förser lokalsamhällen med mat. Samtidigt är mangrover fantastiska på att lagra kol – de lagrar upp till fyra gånger så mycket kol som andra tropiska skogar, inklusive regnskogar! Två mangroveträd binder upp till 1 ton CO2. Varje gång du köper något från Dancovershop.com hjälper du till att plantera ytterligare ett mangroveträd på Madagaskar – och för varje köp får du ett personligt certifikat med mer information om vårt nya trädplanteringsprojekt. Läs mer om Tent4Trees och vår lilla men viktiga del i trädplanteringsprojektet på Madagaskar i samarbete med Eden Reforestation Projectshttps://www.dancovershop.com/se/tents4trees.aspx

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *