Skapa den lämpliga grunden för ditt växthus

https://www.dancovershop.com/se/products/vxthus.aspx

När du har bestämt dig för att köpa ett växthus för trädgården måste du fundera på hur du skapar en stadig och stabil grund. Det vill säga om du har valt ett växthus eller orangeri med metallram. Föredrar du ett lätt tunnelväxthus kan du mer eller mindre sätta upp det var som helst så länge marken är hyfsat jämn och stabil. Ett växthus med metallram i aluminium eller galvaniserat stål kräver lite mer. Placerar du växthuset med metallram direkt på gräset eller jorden? Då måste du se till att växthuset är plant. Om inte får du räkna med problem med att dörren/dörrarna med mera inte fungerar som de ska efter ett tag när jorden sjunker och stelnar. Ta dig tid att skapa en ordentlig grund, så kommer växthuset att stå kvar i många år.

Först behöver du hitta den rätta platsen för växthuset

Innan du börjar jobba på en grund måste du hitta rätt trädgårdsplats. Det bästa läget är en kombination av var du vill ha växthuset och det bästa läget vad gäller sol, stora träd, byggnader, tillfartsvägar med mera. Fundera också över hur du ska använda växthuset. Är det enbart för att odla alla möjliga växter under sommaren? Eller är det också en elegant trädgårdspaviljong där du kan vistas i alla slags väder och njuta av trädgården i 360° vinkel? Kanske vill du placera växthuset bort från huset eller precis bredvid. Allt är upp till dig och solen!

Nu kan du börja skapa grunden

Det finns många sätt att skapa en stark och elegant grund till ditt växthus. Du kan till exempel gjuta en grund i cement. Här kan du fundera på hur djup grunden ska vara då du kan ha ett frostfritt golv inne i växthuset. Det kräver mer arbete, men ofta är det värt mödan då man kan ha växter inne i växthuset under vintern. I allmänhet behöver du gräva ner cirka 90 cm, men kolla med en fackman för att göra det rätt angående jorden i din trädgård med mera.

En elegant grund av stenplattor eller trä

En grund gjord av stenplattor, kullersten eller trä kräver också en del arbete, men kommer att vara värt mödan. På så sätt får du ett fint golv inne i växthuset, kanske framför eller runt växthuset. När du använder växthuset som trädgårdspaviljong kan du placera det på ett trädäck. Om du dock planerar att sätta stora behållare med jord för växter inne i växthuset, se till att göra trädäcket tillräckligt starkt! Med stenplattor och/eller kullersten blir vikten inga problem. Dessutom kan du enkelt ta bort en liten del av golvet om du vill plantera direkt i jorden under växthuset. Har du frågor om något av våra högkvalitativa växthus? Vänligen kontakta våra experter. Börja med att få en överblick här: https://www.dancovershop.com/se/products/vxthus.aspx

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *