Bioklimatiska pergolor

Vackra bioklimatiska pergolor för det härliga trädgårdslivet

En av de kännetecknande egenskaperna hos en bioklimatisk pergola är att man kan öppna och stänga taket. En pergola är en enkel och smidig konstruktion som kan skydda dig när du är ute i trädgården. Att ha en bioklimatisk pergola innebär att du kan njuta av din trädgård i skuggan när solen skiner och stå i lä när det regnar – med samma pergola. Du kan få en bioklimatisk pergola med rörliga metallameller i taket eller en mjukare variant med ett tak av kraftigt tyg. Båda typerna av pergolor har ett flexibelt tak som du kan öppna eller stänga beroende på väder och humör. Oavsett om du känner för att njuta av lite sol eller om du vill ha lite skön skugga öppnar eller stänger du helt enkelt taket. Dessutom kan du använda din bioklimatiska pergola öppen på alla sidor utan några sidoväggar eller skärmar – eller så kan du installera en eller flera sidoväggar för att skapa mer lä.

De bioklimatiska pergolorna är anpassningsbara efter vädret

En av anledningarna till att våra bioklimatiska pergolor är så populära är först och främst för att de ser eleganta och inbjudande ut överallt där du placerar dem. Pergolorna är dock så mycket mer än bara snygga – deras flexibilitet spelar också en viktig roll. Med en av dessa moderna och minimalistiska pergolor kan du vistas ute i trädgården mer eller mindre när du vill – i solsken och regn. Du kan öppna och stänga lamellerna i taket med ett handtag, men om du har en bioklimatisk pergola med ett mjukt tak kan du använda den medföljande fjärrkontrollen. Om det börjar regna när du är ute är det bara att stänga taket. Taket kommer att skydda dig från regnet och leda vattnet ner i dolda rännor innanför pergolans ben. Vidare kan du skapa en stängd pergola eller trädgårdspaviljong genom att lägga till sidoväggar, skärmar, gardiner, lamellväggar, skjutdörrar i härdat glas med mera.

Bioklimatiska pergolor med en stark och hållbar aluminiumram

Våra bioklimatiska pergolor är robusta strukturer med en kraftig aluminiumram och slitstarka metallameller i taket. Strukturen är robust och tung, men du måste fortfarande fästa pergolan i basen. Lägg till några sidoväggar eller skärmar till din pergola så att du kan använda den öppna strukturen som en trädgårdspaviljong när vädret är kallt eller blåsigt. Observera att de flyttbara lamellerna i taket reglerar mer än solen – de kan även styra mängden och riktningen på luften och därmed ventilationen. När du lägger till mjuka sidoväggar, gardiner och framförallt myggnät till en bioklimatisk pergola kan du även stanna inne i pergolan utan att behöva oroa dig för flygande insekter. Har du frågor om våra bioklimatiska pergolor – eller några av de många andra trädgårdspaviljongerna med mera? Ring oss, skicka ett e-postmeddelande eller använd vår chatt.